Marian, 29 de ani

Marian, 29 de ani

Buna ziua!

Ma numesc Marian, am 29 de ani, si sunt persoana seropozitiva, mai exact pentru cei care nu sunt bine informati, traiesc cu virusul HIV. Am fost depistat la varsta de 17 ani, iar de cand am aflat, am trecut prin multe incercari, si bune si mai putin bune.

Prin mai putin bune ma refer la faptul ca la noi, in România, nu exista o informare reala in legatura cu aceasta infectie. Am fost marginalizat chiar in institutii medicale unde cadrele medicale ar trebui sa aiba habar despre ce presupune viata cu HIV. Sa va povestesc 2 dintre situatiile prin care am trecut:

1. Am mers la mine in oras la spitalul municipal la un consult fiindca nu mai puteam sa respir cum trebuie, iar doctorul care era de garda, cand a aflat ca traiesc cu HIV, a cam refuzat sa ma mai consulte cum trebuie. Medicul spunea ca am SIDA.  I-am explicat ca momentan sunt purtator de virus HIV si ca iau tratament, dar si ca SIDA este faza tardiva data de infectia cu HIV. Bineinteles ca el o tinea pe a lui si atunci am preferat sa merg la Bucuresti. INSA NU E OK! Sa stau pe drumuri doar pentru ca un medic refuza sa ma consulte pentru ca am HIV, este ceva halucinant.

2. A 2 a situatia mai putin pozitiva a fost atunci cand am mers la dentist. Am fost nevoit sa ii spun ce am, medicul refuzandu-mi tratamentul.

DAR ce sa fac?  Am tinut capul sus si inca il mai tin findca imi place sa fiu un invingator si asa ar trebui sa fim cu totii. Totusi am trecut si prin momente bune: mi-am facut prieteni noi care traiesc cu HIV si cu care ma pot sfatui si vorbi deschis si fara retineri.

SFATUL meu merge catre cei care traiesc cu HIV:  FITI tari indiferent de hopuri si capul sus! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.