Suport pentru pacienți, suport pentru comunitate în lupta cu COVID-19

Suport pentru pacienți, suport pentru comunitate în lupta cu COVID-19

Persoanele care trăiesc cu HIV din România sunt vulnerabile în fața SARS-CoV-2, mai ales din perspectiva accesului la tratamentul anti-HIV, deoarece în lipsa acestuia sistemul lor imunitar rămâne compromis. Mai mult decât atât, o mare parte dintre acestea au comorbidități crescute, precum boli cardiovasculare, diabet, boli respiratorii cronice și hipertensiune arterială, despre care datele clinice actuale sugerează că sunt factori de risc în ce privește vulnerabilitatea la COVID-19.

În contextul pandemiei prin care trece întreaga lume Asociația Pacienților din Galați a implementat prima linie telefonică dedicată persoanelor care trăiesc cu HIV și SIDA la nivel național, dar și oferirea de suport pentru vârstnicii din județele Galați și Brăila.

Prin proiectul “Suport pentru pacienți, suport pentru comunitate în lupta cu COVID-19” finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow, persoanele seropozitive la nivel national pot beneficia de sprijin psiho-emoțional timp de 5 luni, prin telefon apelând numerele: 0748.099.373 și 0756.332.978.

O altă dimensiune a proiecului este dată de mobilizarea comunității online de tineri din județele Galați și Brăila pentru motivarea vârstnicilor din aceste județe de a rămâne izolați și astfel protejați de COVID-19. Pe pagina de facebook a asociației veți găși afișe care pot fi printate și lipite în apropierea zonelor în care locuiesc bătrâni pentru a fi informați privind modificările legislative care îi afectează direct.

#StartONG #Implicareafacediferenta #Responsabilitateafacediferența #KauflandRomania #ActforTomorrow

Leave a Reply

Your email address will not be published.