Mihai, cu HIV de la 23 de ani!

Mihai, cu HIV de la 23 de ani!

Salut. Numele meu este Mihai, am 28 ani și sunt infectat de la vârsta de 23 ani. Cred ca m-am infectat deoarece nu mi-am protejat relatia cu partenera mereu.

O dată la 3 luni mergeam regulat să donez sânge și astfel am aflat că sunt infectat cu virusul HIV. În acel moment nefiind suficient de informat am simtit ca totul se dărâmă în jurul meu și că sfârșitul este aproape. Mi-am informat familia, care mi-a fost alături din prima clipă și m-au susținut ba chiar mai mult eu începeam să ma obișnuiesc cu ideea de a fi infectat, dar chipul mamei mele arăta cât de mult suferă, deși în fața mea încerca să ascundă acest lucru.

Cu trecerea timpului ne-am informat mai mult și am înțeles că datorită medicației actuale, virusul HIV nu mai ucide așa cum o făcea înainte de anii 89-90, ci se poate trăi normal ca orice altă persoană dacă iți iei medicația și respecți indicațiile medicului curant.

Nu am mărturisit altor persoane diagnosticul deoarece mi-a fost teamă să nu fiu și eu discriminat, așa cum erau alte persoane pe care le-am cunoascut la spital ceea ce a dus în final la o oarecare izolare de restul lumii, având doar câțiva prieteni cu același disgnostic.

Mi-aș dori ca toată populația să accepte să primească niște informații corecte cu privire la transmitere, discriminare și pe viitor noi cei care „TRĂIM CU HIV” să avem curajul să recunoaștem ce problemă avem și să fim tratați oriunde ca orice altă persoană.

Sfatul meu pentru persoanele care nu sunt infectate este să se informeze, să incerece să se pună în postura noastră și în loc de discriminare să ofere, înțelegere și o atitudine demnă de „OMENIE”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.