Razvan, 31 de ani, cu HIV de 5 ani

Razvan, 31 de ani, cu HIV de 5 ani

SALUT!

Ma numesc Razvan, am 31 ani si sunt infectat cu HIV de 5 ani. In urma cu 5 ani, am vrut sa fac o fapta buna si sa donez sange pentru o fetita care suferea de leucemie. La o perioada de aproximativ 1 luna de la donare am fost solicitat sa repet niste analize care nu erau concludente. Dupa repetarea acelor analize am fost informat ca sunt infectat cu virusul HIV. M-am infectat cu HIV prin contact sexual neprotejat.

In acel moment m-am speriat si am crezut ca in scurt timp voi muri. Am anuntat pe cineva apropiat mie si un membru al familiei, iar in urma discutiei purtate eram deja si mai debusolat si imi doream sa mor.

La inceput, cand familia a aflat mi-a cerut sa stau departe deoarece as putea infecta si alti membri, iar din acel moment m-am mutat cu chirie. Dupa o anumita perioada de timp am fost primit in vizita, dar la masa eram singurul membru al familiei care servea pranzul folosind tacamuri de unica folosinta, moment in care pentru a 2 a oara imi doream moartea. Dupa ceva timp cand au inteles ca nu sunt un pericol m-au acceptat din nou in familie.

Prietenilor nu am indraznit sa le spun deoarece cand am deschis acest subiect la general deja au inceput sa vorbeasca urat la adresa persoanelor care traiesc cu HIV si am preferat sa ma retrag usor.

De fiecare data cand aud vorbindu-se la adresa persoanelor care traiesc cu HIV, in mod negativ, simt o usoara teama si o durere in suflet, deoarece majoritatea refuza sa se documenteze.

Mi-as dori ca oamenii sa fie mai deschisi, mai informati si prin acest mod sa inteleaga ca si noi suntem niste oameni normali, ca si noi avem sentimente si ne dorim sa fim tratati in societate asa cum sunt tratati si cei care nu sunt infectati.

De asemeni imi doresc ca pe viitor cei neinfectati sa inteleaga cu ce ne confruntam si sa nu mai fim discriminati, ci sa fim intelesi, sprijiniti si incurajati sa mergem pe acest drum deoarece avem si noi o durata de viata normala cu ajutorul medicatiei si ne dorim sa fim…fericiti!