Dragos, 26 de ani, cu hiv de 24 ani

Dragos, 26 de ani, cu hiv de 24 ani

Ma numesc Dragos, am 26 de ani si vreau sa va spun povestea mea. Traiesc cu hiv de 24 de ani, fiind infectat de la varsta frageda de 2 ani, banuiala mea fiind ca acest virus mi-a fost transmis din spital, deoarece acele seringi si ace, la vremea aceea nu se sterilizau bine.

La varsta de 9 ani am aflat ca sunt o persoana care traieste cu hiv,! Fiind si la o varsta mica, nu stiam ce este hiv si cat de grava este aceasta boala. Nu m-a afectat psihic sau emotional pentru ca am avut sprijinul familiei. Consider ca una dintre problemele mele care merita mentionata a fost atunci cand am terminat clasa a-IV-a. La vremea aceea, nimeni nu vroia sa auda ca exista o persoana cu HIV in scoala, avand temerea ca nu cumva sa ia si alti copii si sa se imbolnaveasca. Am invatat la o scoala speciala, fiind discriminat de acele comisii care faceau evaluarile de integrare in invatamantul gimnazial, distrugandu-mi sansa de a invata intr-o scoala normala si de a ajunge cineva la ora actuala.

Traind cu temerea ca pot fi alungat si discriminat de cercul de prieteni sau la locul de munca, nu mi-am divulgat diagnosticul niciunuia dintre aceste grupuri, insa sunt constient ca trebuie sa ii protejez pe cei din jur cu mare atentie, dar si pe mine insumi.

In ceea ce priveste intentia de a avea o partenera este una destul de dificila de realizat si deja am intampinat cateva dificultati in privinta asta. Acelor persoane care vorbesc oarecum negativ despre infectia HIV,  discrimineaza si nu realizeaza ca pot rani oricand o persoana care traieste cu hiv le transmit ca poti trai cu  hiv ca oricare alta persoana care se considera sanatoasa si ca acceptarea este primul pas spre toleranta si integrare. ”STOP DISCRIMINARII”!

Leave a Reply

Your email address will not be published.